Kinderen

Slecht weer buiten? Leuke dingen om samen met de kinderen te doen

Is het slecht weer buiten, maar wil je toch graag de kinderen een beetje vermaken? In dit artikel delen we een paar leuke dingen die je samen met de kinderen kunt doen wanneer het weer te slecht is om naar buiten te gaan. 

Samen de volgende vakantie uitzoeken

Persoonlijk vinden wij dit een van de leukste dingen om te doen bij slecht weer. Als het buiten koud en grijs is, verlang je namelijk maar naar een ding: de zon! En hoe toepasselijk is het dan om samen de volgende vakantiebestemming uit te zoeken? Hiervoor kun je eens een kijkje nemen op het Youtube kanaal van Drone Me Away, waar je kunt genieten van prachtige drone video’s. Je krijgt er spontaan zin van om je koffer in te pakken.

Spelletjes spelen

Een beetje een open deur natuurlijk, maar spelletjes spelen is en blijft een van de leukste dingen om te doen bij slecht weer. Zorg voor wat lekkernijen op tafel en trek de spelletjes maar uit de kast. Als je graag korte spelletjes doet zijn ‘regenwormen’ en ‘keer op keer’ zeker aan te raden. Leuke spellen die wat langer duren zijn ‘monopoly’ en ‘risk’. Wel winnen he!

Een leuke film kijken

Soms kan het ook heerlijk zijn om met het hele gezin op de bank te ploffen en gezellig samen een leuke film te kijken. Doe de gordijnen dicht, pak een schaaltje popcorn erbij en doe net alsof je een leuke uitje naar de bioscoop hebt. Alleen dan in eigen huis! Wat betreft films kun je eens zappen op Netflix of Videoland, waar je altijd wel iets leuks kunt vinden. Ook voor de kinderen!

Lekkere dingen bakken!

Wat je ook kunt doen bij slecht weer buiten, is samen het kookschort aantrekken en iets lekkers maken. Bijvoorbeeld een overheerlijke appeltaart, kruidige pepernoten of een uitgebreid 3-gangen diner. Zet een gezellig muziekje op, pak een lekker drankje erbij en geniet van het koken. Altijd gezellig toch? Zeker als er na alle inspanning dan ook nog eens een heerlijke maaltijd wordt geserveerd. Jammie!

Wat doe jij zoal met de kinderen wanneer het slecht weer is buiten?

Hierboven hebben we een paar leuke ideeën met je gedeeld, maar stiekem zijn we ook best benieuwd wat jij zoal doe als het slecht weet is buiten? Schroom dus niet om jouw tips te delen via een reactie onder dit artikel. Al met al geldt; er is altijd wel iets leuks te bedenken!

Dit vind je misschien ook leuk...