Shoppen

Met sfeer in de weer: maak van jouw winkel dé plek!

Niet alleen je assortiment en je expertise zijn redenen voor mensen om in jouw winkel te blijven hangen. Ook de uitstraling speelt hierin een zeer grote rol!

Kijk, wij geloven best dat je het beste met je klanten voor hebt en dat je het liefste goudeerlijk tegen ze bent. En dat moet je ook zijn hoor! Maar toch kom je om manipulatie nooit helemaal heen.

Denk maar aan winkelcentra. Lampen zijn heel strategisch opgehangen, muziek wordt zorgvuldig uitgezocht en zelfs geuren zijn op dergelijke plekken zodanig verspreid dat klanten tot kopen worden aangezet. Misschien houd je helemaal niet van dit soort psychologische oorlogsvoering, maar in meer of mindere ontkom je er niet aan wanneer je er zeker van wilt zijn dat jouw onderneming succesvol is. Of wordt. Of blijft.

Wij willen ons in dit artikel voornamelijk op verlichting richten. Want zelfs in de hoogzomer is dat cruciaal om je klanten te ‘sturen’. Sowieso is de sfeer die je hiermee creëert al een manier om te zorgen dat bezoekers blijven snuffelen ne zich bij je thuis voelen. Maar wat zijn de kleine details, de trucjes die jij kunt toepassen om de puntjes in dit proces op de spreekwoordelijke i te zetten?

Dimmen

Je zet een lamp aan of uit met een simpele schakelaar. Maar daar heb je in een winkel niet veel aan. Het liefste weet je de totale controle over de inval van het licht uit te oefenen. En dat kan ook! Al wat je hoeft te doen is verlichting uitkiezen waar een dimmer op aangesloten is – of deze er zelf aan toevoegen. Met meerdere lampen, die je op elk gewenst moment kunt inzetten, ben je al helemaal goed bezig. Zelfs met een dergelijke opzet heb je veel aan dimmers. Stel jouw felle spots en diffuse lampen instelt op de stand van jouw voorkeur die past bij het moment.

Kleuren

Als aanvulling op het voorgaande, kunnen we je aanraden om af en toe eens een filter voor een lamp te schuiven zodat deze een andere kleur afgeeft. of pitten in rood, groen, blauw, geel of wat dan ook erin draaien. Er zijn talloze manieren om de tint die een lamp afgeeft te manipuleren, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Kijk eens naar de mogelijkheden en ontdek wat voor jou het beste werkt. Zo wordt het nog gemakkelijker om de uitstraling van jouw etablissement aan te passen op de tijd van de dag en/of het jaar.

Etalage

Natuurlijk maakt die ook deel uit van je winkel, maar het is wel even een ‘vak’ apart. Die richt je natuurlijk zo gezellig mogelijk in om voorbijgangers aan te sporen bij je naar binnen te stappen – ook al hebben die in principe niks van je nodig. Wees overtuigend! En behandel je portemonnee ook goed. Want door lampen in je etalage aan te schaffen bij een betrouwbare solar verlichting groothandel, kies je voor een oplossing die voeding krijgt van de zon in plaats van je stroomvoorziening.

Dit vind je misschien ook leuk...