Lifestyle

Verlovingsring versus trouwring: heb je beide nodig?

Dus je partner koos de perfecte verlovingsring – een grote “gefeliciteerd!” is in orde. Maar wat is nu echt het verschil tussen verlovingsringen en trouwringen? En als je zo veel van je verlovingsring houdt, heb je dan echt een bijpassende trouwring nodig? Of kunt u uw verlovingsring gewoon dragen nadat u getrouwd bent? Kun je ook ooit een (of beide) ringen aan de andere ringvinger dragen? Laten we deze vragen over verlovingsring vs. trouwringetiquette eens en voor altijd beantwoorden.

Verlovingsring versus trouwring

Traditionele verlovingsringen hebben meestal één dominante steen, die ofwel op zichzelf staat of is omgeven door extra kleinere stenen. Een verlovingsring wordt meestal gegeven als onderdeel van het voorstel, of zo niet, vroeg in de verloving.

Een trouwring daarentegen is traditioneel een gewone metalen band of een met diamanten ingelegde eeuwigheidsband die u ontvangt wanneer u uw geloften inwisselt tijdens de huwelijksceremonie en vanaf dat moment draagt. Meestal is er ook een vrij groot prijsverschil tussen verlovingsringen en trouwringen; zelfs als de trouwring ingelegde diamanten of andere edelstenen heeft, is hun totale karaatgewicht over het algemeen minder dan dat van de verlovingsring.

Je kunt de traditie natuurlijk uit het raam gooien. Volgens Taylor Lanore, een diamantconsulent en verlovingsringontwerper voor Lauren B. Fine Jewelry and Diamonds, hebben bruiden meer zeggenschap over de keuze en het ontwerp van hun ringen. En ze nemen niet alleen afstand van de traditie, maar ze kiezen er ook voor om hun verlovings- en trouwringen Antwerpen te diversifiëren. “Mensen doen wat ze willen, en trouwringen bieden de mogelijkheid om meer flair te hebben”, zegt ze.

Hoe u uw verlovings- en trouwringen draagt

Traditioneel draag je je verlovingsring en trouwring samen om de vierde vinger van je linkerhand. Wat betreft het stapelen ervan, houdt de traditie in dat je de trouwring in de verlovingsring draagt ​​zodat hij dichter bij je hart staat.

Dat gezegd hebbende, kiezen sommige bruiden ervoor om hun verlovingsring aan de ene kant en hun trouwring aan de andere kant te dragen, vooral als het zeer diverse ringen zijn die niet gemakkelijk kunnen worden gestapeld.

Dit vind je misschien ook leuk...