Kinderen

Veilig omgaan met kindervuurwerk: zo doe je dat

Wil jij graag met je gezin Oud & Nieuw op een leuke manier vieren? Dan is kindervuurwerk bestellen zeker een goede manier om dit voor elkaar te krijgen. Echter dien je wel ervoor te zorgen dat er veilig wordt omgegaan met dit type vuurwerk. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Daarom geven we je in deze blog enkele tips zodat iedereen probleem met dit vuurwerk in de weer kan. Zo blijft het afsteken van kindervuurwerk niet alleen leuk, maar ook veilig.

Alles begint met een aansteeklont

In de eerste plaats is het belangrijk dat je voor een aansteeklont kiest die geschikt is voor het soort kindervuurwerk dat je wil afsteken. Koop daarom altijd aansteeklonten die bestemd zijn voor het type vuurwerk dat je in huis hebt. Gebruik ook nooit een aansteeklont van het volgende jaar of ander soort vuurwerk, hier kan namelijk brand door ontstaan. Een aansteeklont zorgt ervoor dat je op een veilige afstand van het vuurwerk kunt staan bij het afsteken ervan.

Vergeet ook een vuurwerkbril niet

Ten tweede is het zaak om een vuurwerkbril te gebruiken bij het afsteken van kindervuurwerk. Een vuurwerkbril beschermt je ogen tegen vonkjes, die vaak vrijkomen bij het afsteken van vuurwerk. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, maar kies altijd voor een bril met goede lenskwaliteit. Zo ben je er zeker van dat je ogen goed beschermd zijn. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar uiteraard ook voor je kind(eren).

Lees de instructies goed door

Een andere tip om veilig met kindervuurwerk om te gaan is door de instructies goed door te lezen. In het algemeen staat er op ieder type vuurwerk duidelijk vermeld hoe dit moet worden afgestoken. Lees deze instructies dus goed door en volg ze op. Zo voorkom je dat er ongelukken gebeuren.

Koop op een plek met een veilige reputatie

Tot slot is het belangrijk dat je kindervuurwerk op een plek met een goede reputatie koopt. Koop bijvoorbeeld alleen bij winkels of websites zoals Vuurwerkland die officiële vergunningen hebben en waarvan je kunt weten dat het kindervuurwerk van goede kwaliteit is. Zo weet je zeker dat je voor kinderen veilig vuurwerk in huis haalt en ben je er ook zeker van dat dit conform de wetgeving is. Al met al is het dus essentieel dat je veilig omgaat met kindervuurwerk en de bovenstaande tips in acht neemt. Zo blijft het afsteken van kindervuurwerk niet alleen leuk, maar ook veilig.

Dit vind je misschien ook leuk...