Lifestyle

Hoe je een persoonlijke trouwring kan ontwerpen

Wanneer twee mensen verloofd zijn of trouw aan elkaar zweren, zijn trouwringen natuurlijk het meest gebruikte symbool van eeuwige trouw en liefde. Omdat deze ringen je hele leven dagelijks gedragen worden, wil je dat ze perfect passen bij iemands persoonlijkheid, emoties en verhaal. Bovendien moet een trouwring bij elke outfit en elke gelegenheid passen en symbool staan voor een persoonlijke band tussen twee mensen. Alleen door zelf je trouwring te ontwerpen kan de ring perfect aansluiten op je persoonlijkheid en verhaal. Dan zul je trots en blij zijn om je trouwring de rest van je leven te dragen. Tenzij één van jullie een goudsmid van beroep is hebben jullie nog nooit eerder een ring ontworpen. Het is ook een best ingewikkeld proces, en daarom zal ik in deze blog uitleggen hoe dat nou precies in zijn werk gaat.  

Vooronderzoek 

Ga samen met je partner zitten voor het vooronderzoek. Begin bij de basis en zet jullie verhaal op papier. Schrijf ook persoonlijkheidskenmerken of emoties op die bij jullie passen. Deze kunnen allemaal verwerkt worden in het uiteindelijke ontwerp. Daarna kunnen jullie het internet afspeuren voor inspiratie, of misschien kan je raad vragen aan getrouwde familieleden. Zet alle opgedane inspiratie en ideeën op papier. Waarschijnlijk is de trouwring niet groot genoeg om alle ideeën in te verwerken, maar maak je geen zorgen, de juwelier kan hierover een professioneel advies geven.  

Hulp van een juwelier 

Wanneer het vooronderzoek is gedaan stappen jullie natuurlijk op een juwelier af om het daadwerkelijke design werk te doen. Als jullie in de buurt van Antwerpen wonen kan juwelier Staen hulp bieden bij het maken van een trouwring goud Antwerpen. Vertel jullie verhaal en laat de ideeën weten waarop jullie gekomen zijn. Geef je eisen door, maar vraag ook om hulp bij keuzes in het design. De juwelier is opgeleid om trouwringen te ontwerpen en is dus de aangewezen persoon om goed advies te geven en een trouwring te ontwerpen die perfect aansluit op al jullie wensen en behoeften.  

Dit vind je misschien ook leuk...