Lifestyle

Hoe krijg je sneller een kleurtje?

Hier zijn een paar  manieren om sneller bruin te worden om langdurige blootstelling aan de zon te voorkomen.

Gebruik zonnebrandcrème met een SPF van 30. Draag altijd een zonnebrandcrème met een breed spectrum UV-bescherming van minstens 30 SPF. Gebruik nooit een bruiningsolie die geen bescherming tegen de zon bevat. Zorg ervoor dat u de zonnebrandcrème binnen 20 minuten na het buiten zijn aanbrengt. Een SPF van 30 is sterk genoeg om UVA- en UVB-stralen te blokkeren, maar niet zo sterk dat u niet bruin wordt. Bedek uw lichaam met ten minste een volle ons zonnebrandcrème.

Verander regelmatig van positie. Zo vermijdt u het verbranden van een deel van uw lichaam. Zorg dus ook voor een goede badhanddoek als je langdurig gaat zonnen. Zonder badhanddoek zal je niet lekker liggen.

Eet voedsel dat bètacaroteen bevat. Voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen en boerenkool kunnen je helpen om te bruinen zonder te verbranden. Er is meer onderzoek nodig, maar sommige studies tonen aan dat bètacaroteen kan helpen de gevoeligheid voor de zon te verminderen bij mensen met lichtgevoelige aandoeningen.

Probeer het gebruik van oliën met natuurlijk voorkomende SPF. Hoewel deze niet je normale zonnebrandcrème moeten vervangen, kunnen bepaalde oliën zoals avocado, kokosnoot, framboos en wortel worden gebruikt voor een extra dosis hydratatie en SPF-bescherming.

Blijf niet langer buiten dan uw huid melanine kan aanmaken. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor de bruining. Iedereen heeft een melanine cut-off punt, dat is meestal 2 tot 3 uur. Na deze tijd wordt uw huid niet donkerder op een bepaalde dag. Als je voorbij dat punt bruint, zal je je huid in de weg zitten.

Kies uw bruiningstijd verstandig. Als het uw doel is om snel te bruinen, is de zon meestal het sterkst tussen de middag en 15.00 uur. Houd er echter rekening mee dat, terwijl de zon het sterkst is gedurende deze tijd, deze de meeste schade zal aanrichten door de sterkte van de stralen, en waarschijnlijk het risico op huidkanker zal verhogen als gevolg van deze blootstelling. Als u een extreem lichte huid heeft, kunt u het beste ’s ochtends of na 15.00 uur bruinen om verbranding te voorkomen.

Zoek schaduw. Het nemen van pauzes maakt het minder waarschijnlijk dat u zich verbrandt, en het geeft uw huid een pauze van de intense hitte.

Dit vind je misschien ook leuk...