Hobby Lifestyle

Boksen voor Beginners – Lees hier de Gids

Boksen is een zware en moeilijke fysieke sport. Professionele boksers blijven ook trainen om hun vaardigheden te verbeteren en om verschillende stoottechnieken onder de knie te krijgen voordat ze de ring betreden. Echter, het beoefenen van boksen Utrecht is niet voor een wedstrijd of show in de ring, maar het is voor lichaamsbeweging om goede voordelen voor de gezondheid van je lichaam te krijgen. Er zijn vele voordelen die je kunt krijgen door het beoefenen van boksen, zoals het verbeteren van lichaam en geestelijke gezondheid, het verlichten van stress, en het vergroten van zelfvertrouwen. Als gaat boksen zijn er een paar dingen waar je op moet letten, zodat je er maximaal profijt van hebt en ongewenste blessures kunt voorkomen.

Wat moet je voorbereiden als je gaat boksen?

Als je gaat boksen kun je kijken op de website allinnfitness.nl. Dat is een van de fitnesscentra in de stad Utrecht die bokstraining voor beginners biedt. Het kiezen van een coach of instructeur wanneer je gaat boksen is erg belangrijk. Zelfs een professionele bokser heeft de juiste coach nodig om maximale resultaten te behalen. Voor beginners geldt dat je de juiste trainer nodig hebt die theorie en praktijk kan geven met methoden en technieken die passen bij jouw niveau.

Basistraining voor boksen voor beginners

Voor een beginner zijn er enkele basistraining technieken die geleerd moeten worden. Er zijn veel oefeningen die je kunt doen, maar er zijn enkele technieken die het belangrijkst zijn en het meest beoefend worden. De eerste is de touwtjesprong. Bij de eerste oefening moet je ongeveer 30 minuten touwtje springen. Daarna kun je push-ups en buikspieroefeningen toevoegen. De tweede is schaduwboksen. Ook al is er geen tegenstander die je zal raken, schaduwboksen in de spiegel zal je toelaten je bewegingen en prestaties te evalueren. Bovendien is de praktijk van het slaan op boksbeugels en -zakken gericht op het trainen van de kracht en snelheid van de handbewegingen en het trainen van de ademhaling.

Dit vind je misschien ook leuk...