Wonen

Checklist open huizen dag

In jouw zoektocht naar een huis, is het verstandig om op de jaarlijkse open huizen dag een kijkje te nemen in huizen die jouw interesse hebben gewekt. Vaak is het wel goed om op zo’n dag een checklist bij je te houden. Zo kun je de huizen goed inspecteren zonder nadien iets te vergeten. De Huizenbemiddelaar Zundert is je hierbij graag van dienst. 

Waar moet je op letten?

Uiteraard is het verstandig voor jezelf te noteren welk huis je hebt bezocht. Als je van plan bent meerdere huizen te bezoeken, weet je uiteindelijk niet meer waar welke notitie bij hoort en kun je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast noteer je het bouwjaar van het huis, de omgeving van het huis en welke indruk die jou geven. Hoe ziet de buurt eruit en heb je een idee wie de buren zijn?

Voorzieningen

Het is altijd handig te weten in wat voor buurt de woning staat die je op het oog hebt. Zo kan het voor jou van belang zijn om te weten dat er supermarkten in de buurt zijn of juist speeltuintjes voor jouw kinderen.

Buitenkant woning

Uiteraard moet je de woning goed inspecteren. Zo neem je de buitenkant van de woning goed in je op. Moet er nog geschilderd worden of ziet alles er goed uit. Zijn de muren intact, hoe is de staat van het dak en de dakgoot? Door dit goed te inspecteren, kun je een indruk krijgen van het onderhoud van de woning. Ook kun je zien of een oprit bij het huis aanwezig is en hoe de staat is van de tuin als die er is.

Binnenkant woning

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de woning dient geïnspecteerd te worden. Het is hierbij belangrijk dat je goed door de indeling van de woning heen kunt kijken. Je kunt het immers zelf eigen maken indien je echt interesse in de woning hebt gekregen na jouw bezoek. De eerste indruk geeft vaak al een goed beeld. Moet er naar jouw wens nog verbouwd worden of ziet alles er goed uit en kun je er zo in? Hoe ziet de keuken eruit, de woonkamer en is de grootte van de slaapkamers naar wens? Ziet de badkamer er goed uit en is er voldoende opbergruimte in huis aanwezig naar wens? Eigenlijk neem je alles in jezelf op naar de wensen die jij hebt voor de woning. Uiteraard is het goed te weten dat je de woning eigen kunt maken, maar weet dat je er dan in moet investeren en dat dit geld gaat kosten.

Het is goed te weten dat je nooit de ideale woning kunt krijgen, maar wel na kunt gaan of het redelijk naar wens is of dat je in een huis nog veel geld moet stoppen om het naar wens te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...