Wonen

5 verschillende stijlen om je woonkamer mee in te richten

Soms hoor je iemand praten over een interieurstijl, of zie je een mooi interieur voorbij komen op televisie of in een woonmagazine, maar weet je niet goed hoe die stijl beschreven wordt. Om je daar een beetje bij te helpen, hebben wij een lijstje van 5 veelvoorkomende, populaire interieurstijlen gemaakt.

Je kunt je woonkamer natuurlijk inrichten zoals je zelf wilt. Je hoeft je dan ook helemaal niet aan één bepaalde stijl te houden. Ga lekker los en maak een tekening en laat Anselm Oome een compleet ingerichte woonkamer verzorgen voor je.

Bohemien

Deze gezellige woonstijl bestaat uit een creatieve toepassing van rijke patronen, kleuren en vormen. Je woonkamer komt niet rustig over als je deze inricht in een Bohemien woonstijl, je kamer wordt dan heerlijk druk en gezellig. Kunst, verschillende soorten stof en heel veel planten, het zijn allemaal dingen die je veel terugvindt in deze stijl. De stijl lijkt voornamelijk geïnspireerd op landen als Marokko en het kleurenpalet bestaat dan ook voornamelijk uit aardse, donkere, warme, rijke kleuren. Hout, textiel en dierenvachtjes zijn ook enorm populair in dit interieur.

Industrieel

Bij een industriële interieurstijl ligt de focus voornamelijk op metaal, steen, beton en robuuste houten elementen. De industriële stijl doet je denken aan oude fabrieken en dat is ook precies het doel van deze stijl. De stijl kenmerkt zichzelf met donkere kleuren, ruige vintage, strakke lijnen en weinig kleur. 

Landelijk

Deze stijl is ontstaan in oude boerderijen. De stijl heet niet voor niets ‘Landelijk’, hij komt ook van het platteland. De stijl wordt tegenwoordig toegepast in allerlei soorten huizen, met als basiskleuren, wit, beige en verder veel natuurlijke tinten. Ook de gebruikte materialen zijn natuurlijk, denk aan hout, stro en linnen.

Urban Modern

Denk aan een penthouse, of een luxe appartement in een grote stad en je denkt aan deze stijl. De stijl stamt af van de stoere lofts in grote steden. Het is een mix van bijna tegengestelde stijlen. Zo kom je het minimalistische, rustige tegen, maar wordt er ook veel gebruik gemaakt van geometrische prints en extravagante producten.

Shabby Chique

Nog al zo’n gezellige interieurstijl. Wil je aan deze stijl voldoen, dan ga je naar de rommelmarkt en verzamel je daar de mooiste spullen met de chiqueste stofjes en de fijnste afwerking. Denk hierbij aan spiegels met lichte gebruikerssporen en stalen vazen die net een beetje verkleurd zijn. Het kleurenpalet van deze stijl is licht, daar moet je wel van houden. Kleuren als wit, ecru en pasteltinten komen veel voor.

Dit vind je misschien ook leuk...