Kinderen

5 tips voor een succesvol kinderfeestje

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je van plan om een kinderfeestjes te geven? Kinderfeestjes zijn de droom voor ieder kind en soms de nachtmerrie van de ouders. Ondanks dat het super leuk is om je kind een leuke dag te bezorgen met alle vriendjes en vriendinnetjes, is het een heleboel geregel. Alleen wat is leuk om te doen voor een kinderfeestje? Hier lees je een aantal tips om het kinderfeestje voor jouw dochter of zoon zo leuk mogelijk te maken zodat ze de dag nooit meer zullen vergeten!

Voorbereiding is key

Wanneer jij een kinderfeestje gaat organiseren voor jouw zoon of dochter is het belangrijk dat je dit goed voorbereid. Bespreek dus ruim van tevoren wat je kind wilt gaan doen, wat er mogelijk is, wanneer ze dit willen doen en hoeveel andere kindjes ze willen uitnodigen. Hoe eerder je dit regelt, des te makkelijker je rekening kunt houden met de wensen van je kind. Je wilt immers wel dat zij de dag van hun leven krijgen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Kies een leuk thema

Als je een plan aan het maken bent voor het kinderfeestje, dan is het ook belangrijk als je een leuk thema hebt. Thema versiering kan een feestje namelijk net helemaal afmaken. Dat is natuurlijk super leuk, als je bijvoorbeeld een feestje geeft voor je zoontje die helemaal gek is van voetbal. Je kunt dan versiering kopen in het voetbalthema. Zo maak je je feestje nog wat persoonlijker. Wanneer je thema versiering haalt, is het ook leuk om dit door te voeren in de activiteiten en het eten.

Bepaal de activiteiten die je wilt gaan doen

Er zijn verschillende activiteiten die je op de verjaardag van je kind kan houden. Als je het zoals net benoemd in het voetbalthema wilt doen, kan het erg leuk zijn om ook activiteiten rondom voetbal te doen. Bedenk bijvoorbeeld een soort toernooitje, of spellen die gerelateerd zijn aan voetbal. Degene die dan wint kan dan een extra prijsje winnen naast het snoepzakje wat je de kids vaak geeft aan het einde van de middag. 

Regel het eten op tijd

Iets wat zeker niet vergeten mag worden is het eten. Als je de kinderen bijvoorbeeld van school ophaalt in de middag voor het feestje is het leuk om eerst wat met ze te eten. Dit kunnen knakworstjes zijn, een tosti of iets van cake met slagroom en smarties. Het is dan wel belangrijk dat je dit ook in huis hebt. Regel dit dus ook op tijd en weet op tijd hoeveel kindjes er komen. Op die manier weet je zeker dat je genoeg eten hebt voor alle kids.

Maak op tijd de uitnodigingen

Wanneer alles is geregeld is het natuurlijk wel slim dat de vriendjes en vriendinnetjes van je kind worden uitgenodigd. Vaak gebeurt dit door een uitnodiging. Maak deze ook op tijd zo weet je precies wie er wel komt en wie niet op de dag van het feestje. Door dit in kaart te hebben weet je precies wat je te wachten staat op de grote dag zelf.

Dit vind je misschien ook leuk...