Hobby

Zo kom je de januarimaand door!

Zo erg als we allemaal uitkijken naar de decembermaand, zo leeg voelen we ons begin januari! Je hebt toegeleefd naar de feestdagen en als die eenmaal, samen met je kerstvakantie, voorbij zijn, gaat het normale ritme weer van start. Niet altijd een fijne maand, behalve misschien als je in een land woont waar het lekker zonnig is. Want we weten allemaal dat deze maand extra lastig is door het grote gebrek aan zonlicht in Nederland. Hoe kun jij nou deze maand leuk invullen zodat hij lekker snel voorbij gaat?

Orde en regelmaat

Orde en regelmaat… dat klinkt heel ouderwets, maar het kan in dit soort gevallen waarin je je soms triest en teneergeslagen voelt, goed helpen. Haal bijvoorbeeld je kledingkast leeg en bekijk alvast je kleding voor de komende lente. Wellicht zijn er kledingstukken die je al heel lang niet meer hebt gedragen of die wel toe zijn aan een nieuwe look. Selecteer, gooi weg, doneer, maar maak plaats voor de komende mooie zomermaanden. Dat is toch een stuk leuker dan die saaie grote schoonmaak die onze moeders en oma’s in deze tijd hielden!

Personaliseer je kleding

Een oude spijkerbroek die zo lekker zit dat je hem nog niet wilt wegdoen, maar die toch wel een kleine opknapbeurt nodig heeft? Personaliseer de items waar je aan gehecht bent door ze bijvoorbeeld te versieren met kralen. Borduur kleine kralen aan de onderkant van de pijpen of fleur de kraag van een mooie blouse op door er parels op te maken. Deze sieraden onderdelen vind je heel makkelijk online. Kijk eens bij een sieraden groothandel zoals Betaalbarekralen waar je voor een klein prijsje allerlei mooie kralen en garens vindt om je kleding op te pimpen. 

Geniet van de buitenlucht

Als het weer zo down is, voel je jezelf ook down. Maar de buitenlucht doet wonderen! En eenmaal buiten, lekker in een dikke jas met een muts op je hoofd, voel je dat het ook allemaal maar tijdelijk is. De kou, de regen en de grijze lucht maken over een paar weken weer plaats voor het voorjaar. Wandel door de stad, het bos of over het strand en geniet wanneer je weer thuis bent van een grote kop thee of warme chocolademelk!

Dit vind je misschien ook leuk...