Hobby Kinderen Lifestyle

Met trendy speelgoed maak je je kind spelenderwijs slim


Dat vinden we als ouders natuurlijk allemaal belangrijk, dat onze kinderen slim worden. Het is fijn als ze goed mee kunnen komen op school. Speelgoed speelt daarbij zeker een rol. Kinderen die maar wat zitten en hangen, leren weinig. Geef je je kinderen echter trendy speelgoed dat past bij hun ontwikkeling en behoeften, dan groeien ze snel. Speelgoed stimuleert vrijwel alle ontwikkelingsgebieden van je kind. Probeer daarom ook het speelgoed af te wisselen. Met een step traint je kind zijn spieren en bouwt hij conditie op. Torens bouwen zijn goed voor het ruimtelijk inzicht. Gezelschapsspellen, zoals het Kubb spel of groot domino, bevorderen de sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Balspelen blijven jaar in jaar uit trendy speelgoed


Hoewel kinderen vroeger weinig speelgoed hadden, was een bal vaak wel aanwezig. Toen je zelf jong was, speelde je misschien stoepranden. Ook nu zijn balspelen nog altijd populair. Speel hierop in en geef je kind dit trendy speelgoed. Je zoon of dochter versterkt hiermee de motoriek, verbetert de hand-oog-coördinatie en de balans. Niet iedereen heeft in de buurt een vriendje om mee te spelen. Daarom is het fijn dat je sommige balspelen ook in je eentje kunt doen. Denk aan Swingbal bijvoorbeeld. 

Een fort bouwen stimuleert het rollenspel


Welk kind bouwt nu nooit een tent? Geef je kinderen het trendy speelgoed crazy fort en voordat je het weet, verandert je zoon in een piraat. Neem er daarom meteen piratenmunten bij als je toch speelgoed koopt. En hoe leuk is het om het fort te versieren met piratenballonnen. Je dochter heeft misschien het liefst een roze variant? Zo ontstaat er vanzelf het rollenspel rond prinsen en prinsessen. Naast het fort, of het kasteel, staat de unicorn step al klaar om erop uit te trekken?

Dit vind je misschien ook leuk...