Wonen

Zo kies jij de juiste witte gordijnen!

Ben je opzoek naar nieuwe gordijnen en heb je al besloten dat de kleur wit gaat worden? Dan ben je er alsnog niet. Met witte gordijnen is namelijk van alles mogelijk. Witte gordijnen zijn met vrijwel alles te combineren en lenen zich voor vrijwel ieder interieur. De juiste witte gordijnen kiezen is nog wel een klus, omdat je met verschillende factoren rekening moet houden. Lees nu verder!

Welk type gordijn?

Allereerst is het belangrijk om het type gordijn te kiezen. Witte gordijnen kunnen eigenlijk als ieder type gordijn, maar vaak zie je ze terugkomen als inbetweens, vitrages of vouwgordijnen. Welke je kiest is afhankelijk van je smaak en interieur. Maar het is belangrijk om hier de juiste keuze in te maken. Doe zelf onderzoek naar de verschillende type gordijnen of laat je adviseren. Hierbij is het ook van belang om de juiste stof te kiezen, dit heeft tevens effect op de uitstraling van het gordijn.

Welk type wit?

Wit is niet zomaar wit. Het komt namelijk in allerlei kleurtinten. Zo heb je gebroken wit, grijswit, ivoorwit, blauwwit, beige en sneeuwwit om maar even een begin te maken. Veelal wordt er niet gekozen voor puur wit, aangezien dit nogal een ‘harde’ uitstraling heeft. Kort gezegd kun je kiezen tussen koel wit (oogt wat harder) en warm wit (neigt iets meer naar beige). Hieronder vallen tientallen kleurtinten, waardoor er altijd een geschikte witte kleurtint is naar jouw smaak.

Maak een keuze!

Wanneer je het type gordijn, de stof en de juiste kleurtint hebt vastgesteld kun je de gordijnen bestellen of op maat laten maken. Wanneer je er nog niet helemaal uit bent is het raadzaam om naar een fysieke winkel te gaan om persoonlijk advies te krijgen en de verschillende opties in alle rust in het echt te kunnen bekijken. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...