Shoppen

Wat is het voordeel bij het gebruik van een shampoobar

Shampoo bars worden steeds populairder en zijn ook nog eens een duurzame manier van haarverzorging.  Het leven van een zero waste lifestyle passen steeds meer mensen in kleine mate toe. Met een kleine stap kun je al een groot verschil maken en minder plastic verbruiken. Wat zijn nog meer voordelen van het gebruik van een shampoobar? 

Wat is een shampoobar? 

Shampoo bars zijn eigenlijk gewoon blokken zeep, maar speciaal ontwikkeld voor je het wassen van je haren. Het is een geconcentreerde shampoo in vaste vorm die geen overbodige ingrediënten zoals water en conserveringsmiddelen bevat. Omdat de shampoo bar een vaste vorm heeft, is de bar ook ideaal om mee te nemen op reis. Zo heb je geen gedoe met vloeistoffen in je tas als je gaat vliegen. 

Een shampoo bar is ook makkelijk in gebruik. Je maakt je haren nat en laat de shampoo bar tussen je natte handen schuimen. Dit masseer je vervolgens in zoals je je haar normaal ook zou wassen en uitspoelen. Zo maakt het net als de shampoo uit een fles je haar goed schoon. 

Geheel plasticvrij

Dat we als samenleving minder plastic moeten gaan verbruiken worden we steeds vaker bewust van gemaakt. Shampoo bars zijn geheel vrij van plastic. Dit is een stuk beter voor het milieu en scheelt op jaarbasis een flink aandeel in al het afval. Alle kleine beetje helpen en zo kun je op een makkelijke manier minder plastic consumeren met z’n alle. 

Natuurlijke en verzorgende ingrediënten

Steeds vaker hechten mensen waarde aan de ingrediënten die in producten zitten. Vloeibare shampoos bevatten vaak synthetische en agressieve middelen die op den duur schadelijk voor je haar kunnen zijn. Deze middelen worden alleen toegevoegd om het product te laten schuimen.

Shampoo bars worden gemaakt van natuurlijk ingrediënten die het haar voeden, verzorgen en op een milde manier reinigen. Het is geen intensieve ontvetter die je haar droog en stug maakt. Als je nog extra verzorging nodig zou hebben, zijn er nog conditioner bars als aanvulling. 

Duurzamere optie

Shampoo bars gaan een stuk langer mee dan vloeibare shampoo. Dit omdat je het veel bewuster gebruikt en niet zo snel te veel product op je handen neemt. Het gebruik van 1 shampoo bar vervangt gemiddeld zo’n 3 plastic flessen met shampoo. 

Naast het gebruik is ook de verpakking niet van plastic, maar gemaakt van recyclebaar karton. Ook worden de shampoo bars, als je ze besteld, klein en compact verzonden, want ze passen gewoon door de brievenbus! 

Tip: https://www.helemaalshea.nl/

Dit vind je misschien ook leuk...