Dieren Kinderen

Belang van knuffeldieren bij de ontwikkeling van kinderen

Of je het nu gelooft of niet, je teddybeer of een ander knuffeldier is je eerste beste vriend. Als kind praatte en speelde je dag en nacht veel met je speelgoed en je kon als cadeau meisje 4 jaar ook een knuffeldier of teddybeer cadeau doen. Laten we eens kijken hoe belangrijk knuffelbeesten zijn in het leven van je kind.

Socialisatie

Een knuffeldier als een teddybeer van Studio Pets is niet alleen speelgoed, maar gaat veel verder. Kinderen beginnen hun eerste relatie met knuffels of hun favoriete teddybeer. Ze geven ze zelfs een goede naam en kennen ze nieuwe eigenschappen toe. Met deze sterke band met het speelgoed leert je kind nieuwe dingen, zoals verzorgen, socializen, delen en zich inleven in een andere persoon. De teddybeer biedt je kind ook gezelschap, comfort, vriendschap en meer dat de groei van een kind op een betere manier kan bevorderen. Als je speelgoed hebt, kan je kind leren, spelen, praten, reageren en zich uiten. Kortom, je kind kan een socialiserend persoon worden.

Verbeelding

Voor kinderen is er geen tijdslimiet om spelletjes te spelen met hun teddybeer. De vriend kan een superheld of prinses worden of iets anders waar een kind van houdt en ze kunnen samen nieuwe avonturen beginnen. Dit soort verbeeldingskracht is essentieel voor de groei van je kind en dergelijke nieuwe spellen helpen kinderen de zin van de wereld te leren kennen. Als ouder mag je de kracht van spel en knuffels die bij het spel horen niet onderschatten. Zelfs een opgezette dinosaurus kan een leraar, een metgezel, de beste partner en ook een veiligheidsdeken zijn. Hierdoor kan je kind sociale vaardigheden ontwikkelen, zoals delen en zorgen. Laat je kinderen spelen met knuffels die een goede manier zijn voor een vreugdevolle jeugd.

Dit vind je misschien ook leuk...