Wonen

Tips die je helpen bij het inrichten van je huis

Het inrichten van je huis is vaak een lastige maar leuke taak. Iedereen heeft zijn eigen smaak waardoor het lastiger wordt als je gaat samenwonen met je partner. De één heeft een moderne smaak terwijl de ander houdt van een industriële look. Bij het inrichten van je huis moet je aan een aantal dingen denken zoals: welke ruimte wil ik inrichten, wat voor vorm is de ruimte, is er al veel licht? Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken dat het voor sommige veel te moeilijk wordt. Hou het leuk en zorg ervoor dat het huis helemaal in jouw stijl is ingericht. Als het helemaal naar jouw smaak is ingericht voelt het ook helemaal als thuiskomen na een lange dag gewerkt te hebben. In dit artikel lees je over tips die jou kunnen helpen voor als je je woning gaat inrichten. 

Inspiratie

Dit zal je wel vaker gehoord hebben maar is echt super belangrijk. Doe van te voren alvast inspiratie op. Er zijn talloze woonblogs, websites en woonmagazines waar je heel veel inspiratie kunt vinden. Ook hebben veel winkels een showroom waar je een idee kan opdoen hoe de meubels in een kamer eruit kan komen te zien. Van te voren inspiratie opdoen is belangrijk zodat je ongeveer weet wat je wilt gaan doen. Ook kun je op deze manier een klein beetje polshoogte nemen over welke stijl je partner heeft. Uiteindelijk ga je er samen wonen. Dat betekent dat je partner het ook eens moet zijn met de inrichting. Een handige tip voor als je samen met je partner de inrichting gaat bedenken. Maak allebei los van elkaar een moodboard met meubels die jij leuk vindt. Hierdoor krijg je goed in kaart wat jullie allebei mooi vinden. Misschien kom je er dan wel achter dat je allebei dezelfde stijl hebben. 

Meubels

Kies meubels die goed bij elkaar passen. Vind je bijvoorbeeld de by boo stoel heel mooi. Koop er dan een by boo salontafel bij. Deze gaan heel goed samen waardoor de kamer meer als een geheel eruit komt te zien. Ook is het handig om van te voren een paar kleuren te kiezen voor een kamer. Je wilt uiteindelijk niet te veel verschillende kleuren hebben. Dit zorgt ervoor dat de kamer er rommelig uit komt te zien. Kies een aantal kleuren die goed bij elkaar passen en koop in deze kleuren de meubels. Ook is het belangrijk bij het kiezen van meubels dat ze niet alleen stijlvol zijn. Je wilt ook gewoon praktisch kunnen chillen na een lange dag werken. 

Indeling

Voorbereiden is eigenlijk het belangrijkst bij het kiezen van de inrichting. Maak van te voren een indeling! Hierdoor zorg je ervoor dat je weet welke ruimtes al bezet zijn en hoeveel ruimte je nog over hebt. Ook kun je zien of bepaalde meubels wel mooi passen in een kamer. Veel mensen hebben een huis waar kamers niet altijd even goede vormen hebben. Hierdoor is het lastig om sommige meubels kwijt te kunnen. Dit kun je allemaal zien als je van te voren een indeling maakt.

Dit vind je misschien ook leuk...