Spelend leren op elke leeftijd
Hobby Kinderen

Spelend leren op elke leeftijd

Baby’s, peuters, kleuters en kinderen staan volop in hun ontwikkeling. Elke fase van hun leven is een andere belangrijke fase in de ontwikkeling waarin de in staat zijn om veel te leren. Het is erg belangrijk dat ze voldoende ruimte en stimulans krijgen om al deze dingen te ontwikkelen. Daarom is er een hoop leuk speelgoed wat ze hierbij helpt. Van knisper boekjes tot buitenspeelgoed voor elke leeftijd is er educatief speelgoed wat passend is bij de fase van hun ontwikkeling.

Leerzaam babyspeelgoed

De eerste twee jaar zijn kritische jaren voor een baby om van alles te leren. Ze zijn dan ook op een punt waar bepaalde dingen enorm goed opgenomen worden en het is cruciaal om te werken aan deze ontwikkelingen. De eerste drie maanden beginnen ze met vasthouden en grijpen naar dingen. In deze periode is speelgoed met verschillende kleuren en texturen erg geschikt. Na ongeveer vier tot zes maanden wordt speelgoed wat geluid maakt erg interessant en is dit erg geschikt voor de ontwikkeling. Rond de eerste verjaardag kunnen ze grote sprongen maken in hun motoriek en is al het speelgoed wat kan helpen bij de eerste stapjes een goede manier om spelend te leren. Denk hierbij aan poppenwagens, loopfietsen en andere loopwagentjes.

Peuter speelgoed

Vanaf 3 jaar beginnen peuters de grove motoriek goed onder de knie te krijgen. Een peuter kan steeds beter een potlood vasthouden en dit is een goed moment om de fijne motoriek verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan lekker puzzelen, kleuren en tekenen. Elke peuter is natuurlijk anders, maar in deze fase kan je peuter ook interesse krijgen in cijfers en letters. Als dit het geval is kun je hier ook veel spelletjes mee vinden.

Educatief speelgoed voor de kleuter

Als kleuter zal je kindje voor het eerst naar school gaan. Hier wordt gewerkt aan het leren van de eerste woordjes, lezen en schrijven. Een trotse kleuter vindt het erg leuk om te laten zien wat hij of zij geleerd heeft. Daarom is er veel speelgoed voor kleuters waarmee je op spelenderwijs verder kunt gaan met het leren van deze dingen. Ook is het enorm leuk om na een hele schooldag lekker buiten te spelen en energie kwijt te kunnen. Een paar leuke buitenspellen voor deze leeftijd is bijvoorbeeld levensgroot 4 op een rij, jenga of blikken gooien.

Dit vind je misschien ook leuk...