Lifestyle

Snacks uit de airfryer

Snacks uit de airfryer: hoe werkt dit precies?

Snacks uit de airfryer zijn razend populair. Tegenwoordig lees en hoor je hier overal over. Wat is een airfryer eigenlijk precies? Welke snacks kunnen hierin? Zijn snacks uit de airfryer gezonder? En welke voordelen brengt de airfryer allemaal met zich mee? Deze en meer vragen beantwoorden wij in dit artikel. Lees snel verder en ontdek alles over snacks uit de airfryer.

Wat is een airfryer precies?

De airfryer staat ook wel bekend als ‘heteluchtfriteuse’. In de airfryer kun je friet bakken met minder vet, maar een airfryer heeft ook vele andere mogelijkheden te bieden. Zo kun je er ook gewone gerechten klaarmaken. Je kunt er vlees in bakken, aardappels, broodjes en zelfs taart en cake.

Welke snacks kunnen in de airfryer

Welke snacks kunnen er zoal in de airfryer? Eigenlijk alles wat je kunt bereiden in een oven of friteuse, kun je in principe ook gewoon in de airfryer doen. Denk bijvoorbeeld aan bitterballen, kroketten, kipnuggets en ga zo maar verder. Het belangrijkste is dat je hierbij precies doet wat er staat aangegeven op de verpakking. Mocht je twijfelen of je eten gaar genoeg is, is het tevens een optie de airfryer even te pauzeren. Zo kun je bekijken hoe het met je eten gaat. Des te vaker je de airfryer gebruikt, des te beter je de gaartijden voor je snacks en andere etenswaren zal kunnen inschatten.

Zijn snacks van de airfryer gezonder?

Misschien vraag je je nu af of snacks van de airfryer gezonder zijn dan snacks uit de friteuse. Omdat de airfryer een mini heteluchtoven is, is dit gezonder dan frituren. Echter is dit ook afhankelijk van of je zelf olie toevoegt en welk eten je erin gaat bereiken. De airfryer is namelijk zeer veelzijdig, omdat je er zowel vlees, vis en groenten als snacks in kunt bereiden. Naast het feit dat de airfryer gezonder is, brengt deze nog diverse andere voordelen met zich mee. In de volgende alinea gaan wij hier wat meer op in.

De voordelen van de airfryer

Wat een van de grootste voordelen aan het bakken in de airfryer is, is dat je nooit te maken zal hebben met een frituurlucht in huis. De frituurpan wordt doorgaans in de garage of buiten huis gezet, omdat het huis anders dagen naar frituurlucht ruikt. De airfryer kun je gewoon op het aanrecht zetten zonder dat je hier last van hebt. Een bijkomend voordeel is dat de friteuse niet heel warm aan de onderkant en zijkant wordt. Ook kun je hem gerust op en houten aanrechtblad plaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over beschadigingen.

Een airfryer is binnen enkele minuten al voorverwarmd, waarna je er meer hapjes in klaar kunt maken dan in de friteuse. Bovendien is ook de schoonmaak van de airfryer zeer eenvoudig. Je kunt hem gewoon met een stukje keukenpapier schoonmaken en de losse onderdelen in de vaatwasser doen. Etensluchtjes kun je eventueel weren door de bak met citroen in te smeren.

Ga jij ook snacks uit de airfryer proberen?

Dit vind je misschien ook leuk...