Wonen

Leef zoals jij dat wilt

En dan hebben we het voornamelijk over je directe omgeving. Jouw interieur moet een reflectie zijn van jezelf. Ook wanneer jij een innerlijke transformatie doormaakt!

Dat klinkt heel mysterieus misschien, maar we bedoelen hiermee te zeggen dat ieder mens bepaalde fases kent in zijn of haar leven. Dat zie je bij jezelf vast ook wel. Nu luister je misschien niet meer naar bepaalde muziek die je een paar jaar geleden nog helemaal te gek vond. En ook op het gebied van andere vormen van entertainment en bijvoorbeeld voedsel en dranken kun je van mening, stemming en voorkeur veranderen. Politieke overtuiging, net zo. En sociale contacten.

Zo kunnen we nog even doorgaan, maar wie en hoe je bent straalt dus af op je interieur en andersom. Dus zodra jij iemand anders bent geworden – ook al is dat maar gedeeltelijk – dan wordt het wellicht tijd om de stijl van je woning ook wat aan te pakken. Zeker die van je woonkamer. En dat kun je doen op een heleboel verschillende manieren!

Eventjes vooropgesteld

Jij bent degene die bepaalt hoe je leeft. Dus ook al heb je betrekkelijk kort geleden nog behoorlijke aanpassingen gedaan aan je interieur die je nu alweer terug gaat draaien, dan moet je daar niet voor wijken. Sommige mensen voelen een soort van schaamte of ondankbaarheid in zichzelf op zo’n moment. Nergens voor nodig! Het gaat erom dat jij leeft in een plek waar je je thuis en gelukkig voelt. En alleen jij kunt daarover beslissen.

De kamer op zichzelf

Het materiaal van je vloer, kozijnen, deuren en plafond kan aan verandering onderhevig zijn. Dit wordt een enorme kostenpost, maar uitbreken – of op een andere manier verwijderen – en vervangen is soms noodzakelijk om een bepaalde esthetiek te bereiken. Hoewel hout ook kunststof kan worden. Er bestaan namelijk profielen die niet van echt te onderscheiden zijn en exact de juiste sfeer met zich meebrengen. Hoe dan ook, kijk eerst maar eens goed naar wat nog past bij de opstelling die je wilt en wat zal moeten wijken.

Praktische onderdelen

Meubilair, dus. Je hebt stoelen, tafels, banken en kasten nodig om je kamer aangenaam en efficiënt te maken. En waarschijnlijk bezit je al enkele zaken in deze categorieën maar je wilt wel dat die na de metamorfose niet aanvoelen als een pukkel op een zere plek. Oftewel, dat ze nog bij de rest passen. Dat betekent dat je sommige meubels moet verkopen of weggeven of zelfs naar de stort brengen wanneer ze niet meer bruikbaar zijn. Ga vervolgens naar de meubelboulevard of wijk uit naar de plaatselijke kringloopwinkel, mocht je budget niet zo hoog zijn.

Stemmingmakers

Fotos, illustraties, schilderijen, planten, bloemen, vaasjes, beeldjes, souvenirs en andere decoraties maken een ruimte tot wat die is. Pak deze fase eens bijzonder aan. Hang een zelfgemaakt kunstwerk op dat niemand van je zou verwachten. Kies beeldjes uit die bij een hele speciale winkel vandaan komen. Of versier je woning met droogbloemen en ontdek het effect dat ze hebben!

Dit vind je misschien ook leuk...