Lifestyle

Dingen die je als moeder kunt doen om te ontspannen

Het is zo gemakkelijk om jezelf gewoon in het volgende op je takenlijst te “gooien”, maar dat elke dag doen kan vermoeiend zijn. Als je een moeder bent, is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Dat betekent niet dat je niet kunt ontspannen. In feite is het misschien wel het beste voor jezelf en je gezin. Ontspanning is iets dat we allemaal nodig hebben om op ons best te kunnen functioneren. Je zult je beter voelen na een uur of twee ontspanning en meer energie hebben als het tijd is om quality time door te brengen met je kinderen. Een ding dat je kunt doen, is een glas Zolla primitivo di manduria of een andere soort wijn wat je lekker vind drinken.

Drink een glaasje wijn

Als je al een tijdje moeder bent, weet je dat een glas wijn zoals die van Matsu wijnen je een heel eind kan helpen om te ontspannen. Of je nu wilt ontspannen na een dag werken of decomprimeren na een lange dag met je kinderen, een klein beetje wijn kan daarbij helpen. Naast het helpen ontspannen en tot rust komen, kan wijn je ook helpen om ’s nachts beter te slapen. Als je moeite hebt met slapen, probeer dan wat rode wijn te drinken voordat je naar bed gaat. Rode wijnen bevatten verbindingen die flavanolen worden genoemd en waarvan bekend is dat ze ontspanning bevorderen en zelfs helpen bij een gezond slaappatroon.

Neem een ​​ontspannend bad

Neem een ​​bad met Epsom-zout. Voeg een paar druppels etherische olie toe voor je ontspannende nacht als moeder. Je kunt essentiële lavendelolie gebruiken, omdat het je helpt ontspannen en klaarmaakt voor het slapengaan. Gebruik epsomzout om spierpijn te verlichten, het lichaam te ontgiften, ontstekingen te verminderen en magnesium te geven om de spieren te ontspannen. Epsom zoutbaden zijn ook geweldig voor het behandelen van pijntjes en kwalen na de bevalling, het verlichten van menstruatiekrampen of hoofdpijn als gevolg van stress.

Lees een boek

Een boek lezen is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Er zijn zoveel boeken dat het moeilijk kan zijn om er maar één te kiezen. Kies je favoriete genre of auteur op en genieten ervan. Als je avontuurlijk bent ingesteld, probeer dan een boek te vinden dat iedereen in je gezin kan lezen. Je zou het zelfs leuk kunnen maken door elkaar voor te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...