Algemeen

Fysieke problemen waar je tegenaan kan lopen tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap kan een hoop problemen met zich meebrengen waaronder ook een aantal fysieke problemen waar je last van kunt krijgen. Deze fysieke problemen zijn niet altijd te voorkomen. Gelukkig kun je wel vaak hulp zoeken en op deze manier de problemen verminderen en soms helemaal laten verdwijnen.

Bekkeninstabiliteit

Na ongeveer 28 weken kun je last gaan krijgen van bekkeninstabiliteit. Door het hormoon relaxine dat wordt aangemaakt tijdens je zwangerschap worden de verbindingen tussen je bekkenbeenderen minder sterk. Relaxine wordt aangemaakt om ervoor te zorgen dat de baby bij de bevalling makkelijker door je bekken kan gaan en geboren kan worden. Dit kan bij jou echter zorgen voor enkele klachten rond je bekken en onderrug. Je buik die steeds verder aan het groeien is en steeds zwaarder wordt versterkt deze pijn en zal pas na de bevalling weer gaan verminderen. Het is daarom belangrijk om aan het einde van je zwangerschap rustig aan te doen en niet te lang te staan.

Het ondervinden van Hielspoor

Hielspoor is eigenlijk een probleem of ook wel blessure die je oploopt bij het overbelasten van je voeten. Als je over te harde vloeren loopt of slecht schoeisel draagt kun je hier last van gaan krijgen. Ook als je zwanger bent is hielspoor een veel voorkomend probleem. Tijdens je zwangerschap is je buik enorm en zul je heel anders op je voeten staan dan normaal. Op het moment dat je erachter komt dat je het hebt is het echter vaak al te laat. Er bevindt zich een verkalking plaats onderaan de voorkant van het hielbot, het kan vervelend gaan ontsteken in het bindweefsel of de peesplaat. Het is een overbelastings probleem en is daarom te voorkomen door rustiger aan te doen. Ook kan het erg helpen om de juiste schoenen te dragen of een zool te nemen die ervoor zorgt dat je voeten met een mindere klap maken.

Dit vind je misschien ook leuk...