Lifestyle

Tips voor meer groen in de tuin!

Er zijn veel mensen die graag als ze een tuin hebben zoveel mogelijk planten en groen willen zien. De ene persoon wil dit graag omdat het mooi en rustgevend is en de ander omdat het goed is voor het milieu. Wat de reden ook mag zijn waarom je graag meer groen in je tuin wilt, er zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat er ook meer groen in je tuin blijft.

Het aanschaffen van een haagplant

Koop een haagplant. Een haagplant is een plant die kan zorgen voor een natuurlijke afscheiding met bijvoorbeeld je buren. Je zult er vaak een schutting of hek plaatsen en dit geeft een minder natuurlijke scheiding dan met een haagplant. Met een haagplant kan je ervoor zorgen dat er ook in de hoogte in plaats van muren wat moois te zien is. Deze plant trekt vogels aan en stimuleert het leven dat er is in je tuin. Je kunt deze plant in verschillende vormen kopen en ook op verschillende leeftijden. Je kunt de hagen vaak zelfs laten bezorgen bij jou thuis zodat je niet op pad moet met grote planten.

Zorg voor biodiversiteit

Een goede biodiversiteit houdt in dat jij in je tuin een verschil hebt in planten en dieren. De variatie die je hierdoor krijgt is goed voor de planten en dieren in je tuin. Het zorgt ervoor dat de natuur in evenwicht blijft en niet alle voedingsstoffen van de planten in je tuin hetzelfde zijn. Door voldoende water en verschillende planten in je tuin te hebben zullen de planten gezonder zijn. Daarnaast zal het ook bijdragen bij het aantrekken van dieren. Vlinders, egels en bijen zijn bijvoorbeeld veel sneller geneigd om naar je tuin te komen als er voor hen iets te zoeken is. Zo zijn voor bijen bijvoorbeeld alleen de nectar van planten aantrekkelijk. Doordat bijen hiervoor naar je tuin komen zullen ze  stuifmeelkorrels meenemen en verspreiden. 

Dit vind je misschien ook leuk...