Kinderen

Dit zijn de voordelen van een draagzak

Er zijn heel veel manieren waarop je een baby kunt vervoeren. Je kunt natuurlijk een kinderwagen meenemen of je baby in een maxicosi leggen, maar er is ook een andere optie: het dragen van een draagzak. Waarom is het aan te raden om jouw baby mee te nemen in een draagzak? Hier lees je alle voordelen! 

1: Je baby voelt zich veilig en geborgen 

Het is algemeen bekend dat het voor een baby heel fijn voelt om dicht tegen je aan te liggen. Je kunt je baby met een draagzak dan ook rustig aan de buitenwereld laten wennen. Je baby ligt dicht tegen je aan en daarnaast voelt de baby jouw ademhaling en het kloppen van je hart. Baby’s vallen dan ook makkelijker in slaap in een draagzak.  

2:  Het is lichamelijk goed voor je  

Als net bevallen vrouw is het wel zo prettig als je jouw lichaam in de goede houding houdt. Dit is zeker het geval wanneer je een draagzak draagt. Het gewicht van je baby is over je lichaam verdeeld en dit maakt het lichter dan wanneer je de baby in je armen draagt. Verder gebruik je de juiste spieren en bouw je meer uithoudingsvermogen op. 

3: Je baby neemt een goede houding aan 

Ook voor je baby is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Dit gebeurt wanneer je baby in een draagzak zit. Door de baby vrij hoog te dragen is het fijn voor het lijfje en neemt je baby de juiste houding aan: de knietjes opgetrokken en hoger dan de heupjes.  

4: Je baby huilt minder 

Omdat je baby zich veilig en geborgen voelt, zal je baby veel minder snel huilen. Een baby huilt omdat hij honger heeft, moe voelt of zich alleen voelt. En omdat een baby in de draagzak dichtbij zijn moeder is, voelt dit veilig en kan je baby altijd eten.  

Dit vind je misschien ook leuk...