Algemeen

Alle voordelen van een opvouwbare logeermatras

Je herkent het wel. Van die half leeggelopen luchtbedden tijdens een festival, logeerpartij of tijdens de vakantie in de camper, caravan of tent. Een opvouwbare logeermatras is de perfecte oplossing voor als je een paar nachten ergens anders logeert waar je geen echt bed tot je beschikking hebt. In deze blog geven we je graag wat leuke tips het aankopen en bespreken we de voordelen van een opvouwbare logeermatras.

Verkrijgbaar in alle maten, kleuren en uitvoeringen

Logeermatrassen kun je kopen in vrijwel alle kleuren, maten, uitvoeringen en motieven. Zo weet je zeker dat jij altijd een geschikte logeermatras kunt vinden die bij jouw smaak, voorkeuren en wensen past. Houdt bij het aankopen van een logeermatras altijd rekening met jouw eigen lichaamslengte. Een goede logeermatras is minimaal 10 cm langer dan jij zelf bent. Als tweede moet je rekening houden met de gebruikte materialen. Een logeermatras is bijna altijd gemaakt van schuim. Schuimsoorten zoals koudschuim, traagschuim, comfortschuim en latex zijn het meest voorkomend.

Vouw je logeermatras op tot relaxte zitbank

Naast dat een logeermatras ideaal is om op te slapen hebben de meeste logeermatrassen een opvouwfunctie. Zo’n type logeermatras bestaat vaan uit 3 of 4 vouwdelen die je eenvoudig kunt opvouwen tot kubus of relax sofa. Perfect om overdag wanneer je niet slaapt het matras te gebruiken als zit plek. Dat scheelt weer opbergruimte en onhandig gesjouw met een grote matras door het hele huis.

Waar een goede logeermatras aan moet voldoen

Een goede logeermatras moet in onze ogen voldoende dik zijn, van kwaliteitsmaterialen geproduceerd zijn en heeft een stevige afritsbare hoes die je eenvoudig kunt wassen in de wasmachine. Een logeermatras moet minimaal 10 cm dik zijn om voldoende ondersteuning te kunnen geven aan jouw lichaam. Onderzoek welke schuimsoorten jou het prettigst lijken zodat je altijd prettig en comfortabel slaapt. De buitenhoes moet afritsbaar en wasmachine bestendig zijn. Een logeermatras komt op verschillende plaatsten en krijgt vaak verschillende logees. Regelmatig en eenvoudig wassen in de wasmachine is dan wel zo prettig. Benieuwd waar je zo’n matras kunt kopen? Kijk eens bij Vikingchoice, zij hebben een groot aanbod logeermatrassen.

Dit vind je misschien ook leuk...