Kinderen

Tips om je kinderen gezond te houden

Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Je wilt je kind dan ook het liefst zo gezond mogelijk houden. Helemaal sinds de pandemie zijn de meeste ouders er extra mee bezig hoe ze hun kind het beste kunnen beschermen tegen virussen en ziekten. Hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen. En het voorkomen van een ziekte begint bij het zorgen van een goede gezondheid voor je kind. Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Lees dan even verder. In deze blog zullen tips worden toegelicht om je kinderen gezond te houden.

Voorkom te veel schermtijd

Kinderen anno 2022 worden vaak al op vroege leeftijd met veel schermen geconfronteerd. Internet, televisie en smartphones, schermen zijn overal. Toch is dit niet altijd even goed voor hun gezondheid. Je kunt je kind dan ook maar het beste zoveel mogelijk bij schermen vandaan houden. Zorg er dan ook voor dat je je kinderen gewoon lekker met speelgoed, zoals lego, spelen in plaats van met een ipad. Dit is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens erg goed voor de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het spelen met lego goed is voor het ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen van kinderen. 

Zorg dat ze gezond eten

Gezond eten begint al op jonge leeftijd. Kinderen die al van jongs af aan leren dat groente en fruit erg lekker is, hebben op latere leeftijd minder kans op overgewicht of obesitas. Laat je kind dan ook al op vroege leeftijd kennis maken met groente en fruit op een positieve manier. Zo leren ze het eten en zul je zien dat ze op latere leeftijd minder moeilijke eters zijn en ook met gemak aan hun dagelijks benodigde vitamines komen. Je kunt  op erg veel manieren je kinderen gezond leren eten. Het helpt bijvoorbeeld al heel erg door hen te laten helpen met het koken van de groente. Daarnaast is het goed om groente en fruit bij de naam te noemen, het leuk te maken en geduld te hebben. Ze leren dat het gewoon iets lekkers en leuks is, in plaats van iets wat je moet eten. 

Ga lekker met ze bewegen

Tot slot is beweging ook erg belangrijk voor een kind. Probeer dan ook samen met je kind een sport te zoeken die zij leuk vinden. Is je kind niet zo sportief? Zorg er dan voor dat ze op andere manier voldoende bewegen. Fiets of loop bijvoorbeeld elke dag naar school en probeer ook ‘s avond nog even een wandelingetje te maken. Zorg er daarnaast voor dat ze voldoende buiten spelen. Zo komen ze namelijk al spelenderwijs aan hun dagelijks benodigde hoeveelheid beweging. 

Dit vind je misschien ook leuk...