Shoppen

Kledingtips voor na de bevalling

Eindelijk is het moment bijna daar dat je je kleintje gaat ontmoeten. Iets waar je maanden naar hebt uitgekeken. Ook het gegeven dat je weer ‘normale’ kleding mag dragen is erg fijn. Na maanden positiekleding gedragen te hebben, ben je nu wel weer eens toe aan iets anders. Wel goed om rekening te houden met je veranderende lichaam. Zelfs wanneer je de zwangerschapskilo’s snel kwijtraakt, bestaat de kans dat je nooit meer in je oude jeans past. Goed om hierop voorbereid te zijn.

Daarom slim om nu alvast te shoppen voor enkele musthaves voor na de bevalling, bijvoorbeeld bij Geisha. Kleding maakt immers de mens. Het dragen van leuke kleding laat je direct weer een heel ander mens voelen. Maar waar moet je op letten bij het shoppen voor kledingstukken voor na de bevalling? In dit artikel zetten we een aantal belangrijke tips op een rijtje.

Jurkjestijd!

Ben je niet echt iemand die vaak jurken draagt? Dan zal je hier na de bevalling vast van terugkomen. Want geloof ons, na de bevalling voelt zo’n strakke band van jeans niet echt lekker op je buik. Al helemaal niet wanneer je een keizersnede hebt gehad. Jurken worden je beste vriendin de komende periode. Ze zitten heerlijk en kunnen lekker losjes over je lichaam vallen.

Tip: bij Geisha zijn een aantal zeer mooie en stijlvolle jurkjes in de collectie opgenomen. Kies voor een lekker soepel vallende jurk. Ook fijn om je onzekerheden nog even te verbergen en zelf te wennen aan de veranderingen in je lichaam. Daarnaast zit het ook nog eens ontzettend lichaam en kan je deze vaak door de maten heen blijven dragen.

Legging

Gaf je vaak af op vrouwen die een legging als broek droegen? Dan zal je nu merken hoe prettig dit in werkelijkheid kan zijn. Kies hierbij echter niet voor een dun model, maar echt een stevige legging die niet doorzichtig is. Dat zit – zeker die eerste weken – veel prettiger dan jeans. Bovendien zijn er tegenwoordig heel veel leggings die je eenvoudig als broek zou kunnen dragen. Leuk met een wijd overhemd en gestyled met laarzen.

Je kunt eventueel ook voor een tregging kiezen. Dit is een legging met de uitstraling van een spijkerbroek. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten. Zelfs treggings met flared pijpen!

Wijd overhemd

Zo vlak na de bevalling wil je liever niet dat mensen vertwijfeld naar je buik staren en zich afvragen of je zwanger bent of niet. Dat is een vraag die je liever niet wil krijgen. Daarom kiezen de meeste vrouwen ervoor om hun postpartum buikje nog even te verbergen. Dit kan op verschillende manieren. Een oversized trui, losse jurk of een wijd overhemd doen vaak al wonderen. Laat die wijde overhemden nu juist ook enorm in zijn!

Je kunt ze los dragen, maar ook dichtgeknoopt of zelfs opgerold. Hierdoor kan je best een maatje groter kopen dan normaal. Oversized kan altijd. 

Dit vind je misschien ook leuk...