Lifestyle

5 soorten oorbellen die elke vrouw zou moeten hebben

Wat is er nou leuker dan een mooi paar oorbellen te dragen? Oorbellen kunnen je outfit net dat beetje extra geven en ze zijn verkrijgbaar in zoveel verschillende soorten en maten. In deze blogpost bespreken we 5 verschillende soorten oorbellen die elke vrouw zou moeten hebben. We trappen af met de klassieke oorbellen, gevolgd door de meer trendy exemplaren. Benieuwd naar alle 5 soorten? Lees dan snel verder!

1. Klassieke oorbellen

De klassieke oorbellen zijn onmisbaar in iedere vrouwengarderobe. Deze oorbellen zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten, maar de meest voorkomende vorm is de ronde oorbel. Ook deze oorbellen zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, zoals goud, zilver, brons en messing.

2. Oorstekers

Oorstekers zijn één van de meest trendy soorten oorbellen en ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten. Oorstekers kunnen heel erg elegant overkomen, maar je kunt ze ook heel stoer dragen. De meeste oorstekers worden gemaakt van metaal, maar je kunt ze ook vinden in edelstenen of hout.

3. Oorhangers

Eén van de meest opvallende soorten oorbellen zijn de oorhangers. Oorhangers komen vaak voor in luxe merken, zoals Tiffany & Co. Oorhangers zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten en het materiaal dat wordt gebruikt kan variëren van goud tot edelstenen.

4. Studs

Studs zijn kleine ronde of vierkante oorbellen die aan de achterkant van het oor worden bevestigd. Studs worden voornamelijk gedragen door jongeren en studenten en ze worden vaak gecombineerd met andere soorten oorbellen, zoals eenvoudige ringetjes of hangertjes.

5. Diamantoorbellen

Diamantoorbellen zijn de koninginnen onder de oorbellen. Deze glinsterende juwelen stralen luxe en rijkdom uit en ze worden voornamelijk gedragen door vrouwen die wat meer te besteden hebben. Diamantoorbellen komen in allerlei verschillende vormen en maten, maar de meest voorkomende vorm is de ronde oorbel. Ook deze oorbellen zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, zoals goud, zilver, brons en messing.

Oorbellen uitkiezen

Oorbellen kiezen is niet altijd even makkelijk. Er zijn zoveel verschillende soorten oorbellen verkrijgbaar, dat het soms lastig is om te weten welke oorbellen het beste bij je passen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de juiste oorbellen te vinden.

1. Kies een type oorbel

Als je niet weet welk soort oorbel je moet kiezen, dan is het altijd een goed idee om te beginnen met het kiezen van een type oorbel. Heb je een voorkeur voor klassieke of moderne oorbellen? Of ben je meer van de statement-oorbellen? Ook als je niet precies weet wat je wilt, is het handig om te beginnen met een bepaald type oorbel.

2. Kies de juiste maat

Ook de maat van de oorbel is belangrijk. De meeste oorbellen worden verkocht in maten en het is belangrijk dat je de juiste maat kiest. Ook als je klassieke of studs gaat dragen, is het belangrijk dat de maat goed past. Je wilt natuurlijk niet dat je oorbellen constant uitvallen of dat ze te groot of te klein zijn.

3. Kies het materiaal

Ook het materiaal van de oorbellen is belangrijk. Houd rekening met je huidtype en met het feit of je goud-, zilver-, brons- of messing-allergieën hebt. Ook als je niet precies weet wat je wilt, kan het handig zijn om te beginnen met eenvoudige materialen, zoals goud of zilver.

Dit vind je misschien ook leuk...