De afgelopen tijd waren we vaker dan normaal thuis met onze kids. Soms was dit vermoeiend, maar het leverde voor veel ouders ook extra mooie momenten samen op. Zo herontdekten wij thuis bijvoorbeeld, hoe leuk het is om samen te bakken. Koekjes, taarten, hartige snacks: we vonden het allemaal even leuk om te maken en gaan daar de komende jaren zeker mee door! Je bent vast benieuwd naar onze favoriete recepten? Deze twee lekkernijen zijn superleuk om samen met je kinderen te bakken:
1. Borrelhapjes die écht iedereen lust: (knak)worstenbroodjes & kaasstengels
Dit recept voor worstenbroodjes en kaasstengels is super simpel, maar óh zo lekker en echt een favoriet bij mijn kids. Ik gebruik een rol bladerdeeg en snijd hier zowel de stengels als de driehoekjes voor de worstenbroodjes uit. Het bladerdeeg dat ik gebruik is 100% vegan en bevat ook geen ongezonde vetten, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Iedereen kan deze lekkere hapjes dus eten! Omdat dit recept zo makkelijk te maken is, is het ook heel geschikt om te bakken voor een grotere groep, bijvoorbeeld als traktatie op school of als borrelhapje op een verjaardag. Dit is hoe je de worstenbroodjes en kaasstengels maakt:
1 blik mini knakworstjes
1 ei
zakje geraspte kaas
eventueel wat zwarte peper
1. Verdeel de rol in tweeën en snijd uit de ene helft gelijke driehoekjes en uit de andere helft
reepjes. De lengte van de reepjes bepaalt hoe lang jullie kaasstengels worden; je kunt zelf
kiezen voor lange stengels of een mini-variant.
2. Laat de mini knakworstjes uitlekken en dep ze droog. Leg op ieder driehoekje een worstje en
vouw het bladerdeeg om het worstje heen zodat het op een croissantje lijkt.
3. Klop een ei en smeer de worstenbroodjes en (lege) reepjes bladerdeeg in met het
eiermengsel.
4. Bestrooi nu de reepjes met de geraspte kaas en, als je dit lekker vindt, een beetje zwarte
peper.
5. Pak een reepje aan beide kanten vast en draai het tegendraads. Er ontstaat nu een
kaasstengel zoals je die ook bij de bakker ziet! Herhaal dit voor de overige reepjes.
6. Bedek een bakplaat met het meegeleverde bakpapier en leg hierop de worstenbroodjes en
kaasstengels. Volg voor het bakken de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg.
2. De lekkerste (en gezondste!) pizza
Geen koekjes versieren, maar pizza versieren! Het is een echte favoriet geworden bij ons thuis. Handig ook, want zo slaan we twee vliegen in één klap: gezellig samen bakken en direct het avondeten op tafel. Bijkomend voordeel, is dat je zelf invloed hebt op de ingrediënten die op de pizza’s komen te liggen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld graag een pizzabodem waarin al groenten zijn verwerkt en maken we zelf de pizzasaus van een basis tomatensaus met verse kruiden. Een tip voor moeilijke eters: door een saus met groenten te pureren, krijgen je kids toch de nodige vitamientjes binnen! De overige ingrediënten laat ik de kinderen zelf kiezen, of ik haal alvast een gezonde topping van paprika, champignons, mozzarella, basilicum en (voor de liefhebbers) zwarte olijven.
Ik wens jullie heel veel plezier met het bakken van deze lekkernijen en, natuurlijk, alvast eetsmakelijk!